Υγεία και υγιής οικονομία με βιολογικά προϊόντα 

 

 

Ροδιά

Η διάρκεια της παραγωγικής ζωής μίας φυτείας ροδιάς υπολογίζεται σε 25-30 έτη.

 Οι αποδόσεις ανά δένδρο κυμαίνονται μεταξύ 40-50 κιλών και ανά στρέμμα 2.500-3.000 κιλών. Το κόστος εγκατάστασης ενός στρέμματος καλλιέργειας ροδιάς ανέρχεται σε 600 ευρώ, ενώ το καθαρό εισόδημα είναι 1.000-1.100 ευρώ ανά στρέμμα. 

Η παραγωγή και η εγκατάσταση της φυτείας

Η καλλιέργεια της ροδιάς αποτελεί μια προσοδοφόρα εναλλακτική αγροτική δραστηριότητα στη χώρα μας.

  Η ροδιά μπορεί να μπει σε καρποφορία από το 3ο ή το 4ο έτος μετά την εγκατάστασή της, ενώ σε πλήρη παραγωγή φθάνει μετά το 7ο-8ο έτος. Κατά την πλήρη παραγωγή της αποδίδει 2,5-3,0 τόνους /στρέμμα εμπορεύσιμο ρόδι και σε μερικές περιπτώσεις μεγαλύτερη.Η ωρίμανση των καρπών της ροδιάς γίνεται την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου ανάλογα με την ποικιλία.

ΓΙΑ ΤΙ  ΝΑ  ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΩ 

Είναι αλήθεια ότι η κρίση, εκτός των προβλημάτων που δημιουργεί, γεννά και ευκαιρίες, τις οποίες ο καθένας πρέπει να ανακαλύψει και να εκμεταλλευτεί. Η καλύτερη απάντηση στην κρίση είναι η στροφή στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που βρίσκουν ομαλή διέξοδο στην αγορά και εξασφαλίζουν σίγουρο εισόδημα για τον παραγωγό.  Η Κεφαλονιά  πλεονεκτεί πλούσια εδάφη,αγροτική παράδοση,  αυξημένη ηλιοφάνεια,μεσογειακό κλίμα,  κτλ. Για την παραγωγή προϊόντων που θεωρούνται καινοτόμα και παρουσιάζουν συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση στις αγορές του εξωτερικού και όχι μόνο .

Ο φυσικός χυμός ροδιού είναι καλύτερος από οποιονδήποτε άλλο φρουτοχυμό με αντιοξειδωτικές ιδιότητες

HOME