Νέα  πνοή στον Πρωτογενή Παράγοντα

                                     

 

                              

       Πόρος   Πρωτοπόρος  

 

 Η πρώτη  συνεδρίαση  θα γίνει την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 .    7 ώρα  μμ  στο κοινοτικό κατάστημα του Πόρο όσοι  επιθυμούν  να μας πάρουν τηλέφωνο ,

  Ευχαριστούμε  

                          

Αναπτυξιακές  Ιδέες                    

                                   Φυτό-καλλιέργεια

  Στους καλεσμένους  παραβρεθεί και ο Γεωπόνος    N;ikow .Γαρμπής,  Γνώστης  του θέματος,, και  μας είπε  τις πολύ  καλές του  σκέψεις!
στις  αρκετές ιδέες που ακούστηκαν  , πρότασή του  για μια οικονομική αρχή ,  η
καλλιέργεια  σε αρωματικά φυτά, και  μια έρευνά  ,για την προώθηση τους!!Επίσης αναλύθηκαν πολλές ακόμη οικονομικές καλλιέργειες με καλά  οφέλη!
Η ιδέα  είναι βιώσιμη,, έχει πολλές δυνατότητες ,και  σαν αρχική κίνηση  καλό είναι να συσταθεί ένα προσωρινό προεδρείο προς  δημιουργία Συνεταιρισμού που θα αναλάβει την οργάνωση και προώθηση  του  όποιου  προϊόντος αποφασιστεί!!
Εν αρχή συστάθηκε μια μικρή ομάδα έρευνας,  που σε επόμενη συγκέντρωση , θα μαζευτούν ενδιαφερόμενοι και θα συσταθεί  από αυτούς το προσωρινό τότε προεδρείο, που καλό θα ήταν να αποτελείτε από τα άτομα που θα συμμετέχουν ενεργά στο όλο εγχείρημα.  Σημαντική και η συμμετοχή  αν χρειαστεί γης από το μοναστήρι Άτρου ,,όπως μας ενημέρωσε ο νομικός εκπρόσωπος της ιεράς μονής,, κύριος Αθανάσιος Σιμωτάς,, που πολύ πιθανόν να αναλάβει και την διαδικασία σύστασης  του νεοσύστατου συνεταιρισμού αν χρειαστεί τελικά!
περισσότερες πληροφορίες  σε μελλοντική μου ανάρτηση!
γιατί όπως  λέει και ο εμπνευστής της ιδέας  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΜΕΤΑΞΑΣ 
<<Μην περιμένουμε όλα από τoν τουρισμό>>
  Απόκομμα  απο  την σελίδα    Porosnews     του  Γιώργου  Γκίαφη 

 

 Πόρος  7   Απριλίου 2012   

                                Νέα  πνοή στον Πρωτογενή Παράγοντα

 

Την  Παρασκευή 6 Απριλίου με πρωτοβουλία Γεωργίου Μεταξά

Πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση με  κατοίκους  της περιοχής μας , με θέμα  στην ανάπτυξη Αγροτικού συνεταιρισμού στον με έδρα τον Πόρο , ο κύριος Γιώργος Μεταξάς πάντα με θετικές σκέψεις και ιδέες για το καλό τις περιοχής έχει προβληματιστεί αφάνταστα με την πτώση του τουρισμού και την Ελληνική πραγματικότητα .

 Επίσημος καλεσμένος ο Νικόλαος Γαρμπής γεωπόνος  πολιτικός μηχανικός και πρωτοστάτης στην δημιουργία του συνεταιρισμού Ρομπόλα ,μας τόνισε ότι όλες οι κρίσεις είτε πολεμικές οικονομικές σεισμικές κ  λ π  , ο πρώτος παράγοντας ανάπτυξης είναι η καλλιέργεια τις γης .

 Εκθέσαμε όλοι τις ιδέες απορίες και τους προβληματισμούς μας ρωτήσαμε για τις μοντέρνες καλλιέργειες τις ενεργειακές , ροδιές , Αλοης , ιπποφαές, κηπευτικά, σιτηρά ελιές , κλπ .

 Σαν νησιώτες με μικρή παραγωγή δεν  θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τα προϊόντα της Θεσσαλία , Μακεδονίας , Πελοποννήσου και Κρήτης .

Μας πρότεινε καλλιέργειες αρωματικών φυτών , σκόρδα άριστου , και κρεμμύδια Ζακυθινά .

Οι ποικιλίες των σκόρδων και κρεμμυδιών είναι περιζήτητες στην αγορά , καλλιεργούνται εύκολα και δεν θέλουν πολύ περιποίηση .

 Η απόσταξη των αρωματικών  διαθέτουμε και  αποστακτήρα είναι πολύ  κερδοφόρα .

 Οι αρωματοποιίες  χρυσοπληρώνουν τα καλά αιθέρια έλαια , τα βότανα συσκευασμένα, όμορφα θα διατεθούν εύκολα στην αγορά .

Λόγο της γεωγραφικής μας θέση συνεκφωνήσαμε οι καλλιέργειες να χωρισθούν σε δυο καλλιέργειες Τζανατα Αγια Ειρήνη  καλλιέργεια των κηπευτικών  , και Ασπρογερακα Αννινατα  τα αρωματικά .

 Η Μόνη της Ατρου ύπαρχοι περίπτωση να είναι θετική να μας παραχωρήσει για καλλιέργεια και δικά της κτήματα .

  Τα χωράφια του συνεταιρισμού θα ήταν πολύ  καλό να συνορεύουν για να περιφραχτούν και αποτρέπουν τα  γιδοπρόβατα ελευθέρας βοσκής .

 Μελισσοκόμοι τις περιοχής μέσω του συνεταιρισμού θα μπορούσαν να διαθέτουν ποιο εύκολα το προϊόν τους άλλα και οι καινούργιοι μελισσοκόμοι να πάρουν άδεια ευκολότερα . Οι νοικοκυρές τις περιοχής να παρασκευάζουν γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες .

 Έγινε και λόγος να αποχτήσουμε από το επιμελητήριο όλα τα ξενοδοχεία του νησιού να υποχρεούνται να σερβίρουν τοπικές μαρμελάδες , μέλια και τυριά .

 Υπάρχουν πολλοί που καλλιεργούν την  γη τους  και δεν πιστεύουν  στην δημιουργία ενός συνεταιρισμού . οι γενικές γραμμές του συνεταιρισμού είναι η διαθέσει γης, οι εργάτες , οι υπάλληλοι .

 Όλα καταγράφονται και όλοι εγγράφονται ως μέλη και γίνονται νόμιμες εκλογές για ανάδειξη προέδρου αντιπροέδρου  γραμματεία  κλπ .

  Ως συνεταιρισμός έχουμε δύναμη στην αγορά , διαθέτουμε τα προϊόντα μας εύκολα και ο καθένας πληρώνεται με τις υπηρεσίες που  παρέχει .

 Εκείνο που ο Νίκος  Γαρμπής και ο νομικός σύμβουλος Θανάσης  Σιμωτάς ήταν η σύσταση προσωρινής διοίκησης για να ξεκινήσει η διαδικασία ερεύνησις και επέκτασης του συνεταιρισμού .

 Συντονίσαμε να μπει το σχέδιο σε δράση . ως  τα τέλη Ιουνίου αισιοδοξούμε με την δική σας συμπαράσταση να δημιουργήσουμε το καταστατικό με όλα τα μέλη και να γίνουν εκλογές για να νομιμοποιηθούμε . ως προσωρινή  διοίκηση ορίσαμε τους εξής

  Μεταξάς Γεώργιος

 Σιμώτας Παναγής

  Τζαμαρίας Ηλίας

 Παπαδιμάτου Διαμαντίνα

 Καμπίτσης Νικόλαος του Αθου

  Γκίαφης Γεώργιος

    Οι ημέρες είναι απειλητικές  ας αναλύσουμε την δύναμη της θέλησης και ενωμένοι να πορευτούμε για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδία μας .

Υπάρχει ελπίδα για τα παιδία μας και εμάς τώρα θα την δημιουργήσουμε γιατί η Κεφαλονιάς τους ανήκει .

 Θέτω τον εαυτό μου πρώτα , επέλεξα να ζήσω στην Γη των προγόνων μου , γεννήθηκα και μεγάλωσα  πολύ πολύ μακριά , η καλύτερη λύση για μένα και το παιδί μου να γυρίσω πίσω να ζω με ανέσεις και να έχει επιλογές και προϋποθέσεις το μέλλον του κοριτσιού μου .

 Όχι πεισματικά όχι ,.

 Εδώ όλοι μαζί δυναμικά ενωμένοι να παλέψουμε , οι δυνατοί φαίνονται στα δύσκολα και εμείς είμαστε πανίσχυροι . Θα σκύψουμε πάνω στην μάνα Γη και με τον τίμιο ιδρώτα μας θα μεγαλουργήσουμε . Ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε ένα θετικό αύριο με αγάπη για τα παιδία μας και την Κεφαλονιάς μας

          Από την Διαμαντήνα  Παπαδημάτου

   .............................................

                                Πόρος 23 Μαΐου 2012                         

   

  Την Κυριακή 27 Μαΐου  11 πμ  στο κοινοτικό κατάστημα του Πόρου, θα γίνει σύνταξη του καταστατικού και θα εκλεγεί διοικητικό συμβούλιο για να ενεργεί και να ρυθμίζει  τις υποχρεώσεις .

  Γεωργιος Μεταξας

       

                           27  Μαΐου 2012

Νέα  πνοή στον Πρωτογενή Παράγοντα

                  Ο Πόρος  Πρωτοπόρος 

 

Όπως είχαμε αναφερθεί και την προηγούμενη φορά για την καλλιέργεια διαφόρων φυτών που ευδοκιμούν στην περιοχή μας  προκειμένου να οραματιστούμε τρόπους στήριξης και ανάπτυξης  παράλληλα με τον Τουρισμό .

 Η σημερινή συγκέντρωση  έδωσε την δυνατότητα  να δούμε το θέμα  ποιο αναλυτικά με την βοήθεια του φίλου μας Θεωδορής Μαρούλης επαγγελματίας  που ασχολείται με το συγκεκριμένο τομέα, .

 Αρχικά να φτιάξουμε την ομάδα  για να έχει την δυνατότητα  να μας αντιπροσωπεύει  στις διάφορες κινήσεις μας  για αγορά  η  προς  πούληση των προϊόντων.

Και εν συνέχεια να επιλέξουμε τα χωράφια σύμφωνα με την καλλιέργεια, και την βοήθεια του γεωπόνου .

Ο Νικόλας Καμπίτσης  θα ερευνήσει για την διαθεσιμότητας γης  στην περιοχής μας .

Θα σας ενημερώνουμε μέσα από την ιστοσελίδα ,www.kefaloni.net  για το επόμενο βήμα .

    

   georges metaxas

  HOME