ΚΥΡΙΑΚΗ  ΣΤΟ  ΧΩΡΙΟ  2011

                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                             Πόρος 13/06/2011

 

Σας γνωστοποιούμε ότι το σαββατοκύριακο 25-26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία του Πόρου, τα γυρίσματα της εκπομπής της ΕΤ3 Κυριακή στο χωρίο. Πρόκειται για την τελευταία εκπομπή της τηλεοπτικής σαιζόν στην οποία συγκεντρώνονται όλα τα χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα που εμφανίζονταν σε εβδομαδιαία βάση στη συγκεκριμένη εκπομπή. Ο αριθμός των φιλοξενούμενων μας στην Κεφαλονιά θα ανέλθει περίπου στα 1000 άτομα, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κεφαλονιάς και η διοργάνωση της συντονίζεται από το σωματείο ενοικιαζόμενων δωματίων Πρόννων και τον Πρόεδρό του κ. Γιώργο Μεταξά , με την αρωγή συλλόγων της ευρύτερης περιοχής Πρόννων.

Είναι αντιληπτό ότι πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία διαφήμισης  του νησιού μας σε ένα τηλεοπτικό δίκτυο πανελλήνιας εμβέλειας, καθώς θα προβάλλονται βίντεο και εικόνες από όλη την Κεφαλονιά. Η εκπομπή θα είναι πολύωρη, με πανηγυρικό χαρακτήρα και μπορούμε να υπολογίζουμε και σε μελλοντικές επαναλήψεις της.

Κάθε βοήθεια στο δύσκολο έργο της άρτιας διοργάνωσης και της φιλοξενίας των επισκεπτών μας είναι ευπρόσδεκτη, από κάθε φορέα ή πρόσωπο που σχετίζεται με την προβολή της Κεφαλονιάς.

  Ευχαριστούμε,

Εκ μέρους της κοινής διασυλλογικής συντονιστικής επιτροπής

  Σωματείο ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων Πρόννων

Εμπορικός σύλλογος Πρόννων

Πολιτιστικός σύλλογος Πόρου Προννησος

Πολιτιστικός σύλλογος Τζαννάτων

Πολιτιστικός σύλλογος Αγίας Ειρήνης

 

 

      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                                                              Πόρος 19/06/2011

  Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής για τη διοργάνωση της εκπομπής Κυριακή στο χωριό της ΕΤ3 στον Πόρο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα στο κάλεσμά μας για βοήθεια καθώς και να απευθύνουμε εκ νέου κάλεσμα σε όσους μπορούν να συμβάλλουν στην επιτυχία της εορτής.

Υπεύθυνος επικοινωνίας Γιώργος Μεταξάς

Η επιτυχία της εκδήλωσης αφορά όλη την Κεφαλονιά.

  Ευχαριστούμε,

Εκ μέρους της κοινής διασυλλογικής συντονιστικής επιτροπής

 

                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ         

Πόρος, 29-06-2011

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΟΙ ΠΡΟΝΝΟΙ

www.poros-kefalonia.gr

 

Από βάθους καρδιάς θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχία της διοργάνωσης της πανηγυρικής εκπομπής της ΕΤ3 Κυριακή στο Χωριό που είχαμε ως Κεφαλονιά την τιμή να φιλοξενήσουμε στην πλατεία του Πόρου. Θεωρούμε τιμή μας που η ΕΤ3 μας επέλεξε για να διοργανώσουμε την εκπομπή και που ο σκηνοθέτης κ. Γρηγόρης Γκίνος μας εμπιστεύτηκε αυτή τη μεγάλη ευθύνη.

  Πάνω από όλα ευχαριστώ τους εθελοντές που εργάστηκαν αδιάκοπα ημέρα και νύχτα πίσω από τα φώτα και της δημοσιότητας για να φέρουν εις πέρας τις επίπονες εργασίες που απαιτούνταν.

            Φυσικά όλες τις επιχειρήσεις του Πόρου που βοήθησαν είτε προσφέροντας χρηματικές χορηγίες, είτε προσφέροντας τα απαραίτητα για την εκδήλωση προϊόντα.

            Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους κατοίκους των Πρόννων που στάθηκαν αρωγοί σε ότι και αν χρειάστηκε και ιδιαίτερα στις νοικοκυρές που ετοίμασαν πολλές κεφαλλονίτικες γεύσεις για τους επισκέπτες μας, καθώς και όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους και το χορευτικό συγκρότημα  Πρόννησος.

            Ευχαριστώ επίσης τις ναυτιλιακές εταιρείες Strintzis Lines, Ionian Ferries και το Ναυτιλιακό πρακτορείο Αστακού. Τον πρόεδρο και το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Πόρου. Την πρόεδρο και την γραμματέα της ομοσπονδίας ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

  Καθώς και το Σώμα εθελοντών  Σαμαρειτών  Ερυθρού Σταυρού  Κεφαλληνίας

Τους χορηγούς της εκδήλωσης: το συνεταιρισμό παραγωγών Ρομπόλας, το αρτοποιείο Αφοί Σπαθή, το αρτοποιείο Αφοι Μανέντη, τα κρεοπωλεία Λουράντος Αλέξανδρος, Μπομπότης, Άννινος Γεώργιος, Σιμωτάς Γεράσιμος, Σπαθής Γεράσιμος και Κουστουμπάρδης Επαμεινώνδας, το εμπόριο φρούτων Πολλάτος, τον Μελισσοκομικό συνεταιρισμό Κεφαλονιάς, τα τυροκομικά προϊόντα Γαλιατσάτος το εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων Μελάς, τις επιχειρήσεις Γενικού εμπορίου Πετράτος, Κρεμμύδας, Κονταρίνης, Καρούσος, Τρωϊάνος, την μπύρα Amstel, την ταβέρνα Δροσιά καθώς και τον κύριο Γεράσιμο Ανδρεόλα για την κατασκευή της εξέδρας. Επίσης όλες τις άλλες επιχειρήσεις που βοήθησαν και τις οποίες αναγκάζομαι να παραλείψω να αναφέρω με κίνδυνο να ξεχάσω κάποια.

Τον κ. Παύλο Παπαδάτο για τα βιβλία που προσέφερε ως δώρα στις αποστολές των επισκεπτών μας.

Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων στον Πόρο, τη Σκάλα, τα Λουρδάτα και τη Σάμη για τις χαμηλές τιμές που προσέφεραν στα καταλύματά τους και τα επιπλέον δωρεάν δωμάτια.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω το Εμπορικό Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης, την ΔΕΥΑΚ, τον Δήμο Κεφαλονιάς, τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη για την υποστήριξη και την τεχνική βοήθεια που προσέφεραν, καθώς και την Ελληνική Αστυνομία.

  Συγγνώμη προκαταβολικά αν ξέχασα να αναφέρω κάποιον φορέα ή πρόσωπο που μας υποστήριξε. Όλοι όσοι βοήθησαν στην εκδήλωση θα αναγραφούν στους τίτλους τέλους της εκπομπής της ΕΤ3 και τις 2 Κυριακές που αυτή θα προβληθεί.

          Με τιμή,

Ο Πρόεδρος

Γιώργος Μεταξάς

 

                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κυριακή στο χωριό

Κεφαλονιά (αμέρος)   

 

Μετάδοση Κυριακή 24 Ιουλίου στις 15:00

 

Από την πανέμορφη Κεφαλονιά σας αποχαιρετά για φέτος στις 24 και 31 Ιουλίου η εκπομπή Κυριακή στο χωριό.

Στο λιμάνι του Πόρου, πλάι στην καταγάλανη θάλασσα, λίγες ώρες πριν το ηλιοβασίλεμα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, έσμιξαν τα ήθη, τα έθιμα, η μουσική, ο χορός, η αγάπη για κάθε σπιθαμή γης όπου ανασαίνει ο ελληνικός πολιτισμός στη χώρα μας.   Ψηλά από το λόφο όλα έδειχναν μαγικά.

Άνθρωποι που είναι βαθιά συνδεδεμένοι με τις παραδόσεις του τόπου μας, την πνευματική της ζωή, τη λαογραφία και την ιστορία της, υποστήριξαν με την δυναμική παρουσία τους την ανάγκη ο κάθε τόπος ξεχωριστά και όλοι μαζί, να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που είναι η υποστήριξη, αναβίωση και μετάδοση στις νέες γενιές, κάθε ικμάδας πολιτισμού που ανθεί στον Έβρο, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, αλλά και τη νησιωτική Ελλάδα του Ιονίου και του Αιγαίου Πελάγους. 

Περισσότεροι από χίλιοι διακόσιοι άνθρωποι ταξίδεψαν από κάθε σημείο της πατρίδας μας για να φτάσουν στην Κεφαλονιά και άλλοι τόσοι Κεφαλλονίτες έφτασαν στον Πόρο, από τη Σάμη, το Φισκάρδο, το Αργοστόλι, το Ληξούρι, τη Σκάλα και άλλα χωριά προκειμένου να παραστούν στη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού που διοργάνωσε η εκπομπή Κυριακή στο χωριό της ΕΤ3.

Η φιλοξενία των κατοίκων αξεπέραστη, η οργάνωση εξαιρετική, ο κόσμος ζεστός και χαρούμενος έδωσε τον καλύτερο εαυτό του προκειμένου να εκπροσωπηθούν επάξια 30 περιοχές της Ελλάδας.

Μακεδονίτες, Ηπειρώτες, Σαρακατσάνοι, Βλάχοι, Πόντιοι, Μικρασιάτες, κ.α, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, τραγούδησαν, συμμετείχαν σε θεατρικά δρώμενα παρουσίασαν τα προϊόντα του τόπου τους.

Η εκπομπή Κυριακή στο Χωριό σφράγισε με αυτόν τον τρόπο την παρουσία της έξι χρόνων στο τηλεοπτικό κοινό και έχει κάθε λόγο να ευχαριστεί  μέσα από τα βάθη της καρδιάς των συντελεστών της για την αγάπη του, την αφοσίωση του και την προσδοκία του να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες εκπομπές.      

Το δεύτερο μέρος της τελευταίας πανηγυρικής εκπομπής θα μεταδοθεί στις 31Ιουλίου και θα έχει διάρκεια 4 ώρες.

Μια φορά και έναν καιρό στον Πόρο της Κεφαλονιάς.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αρχισυντάκτης: Γρηγόρης Γκίνος

Παρουσίαση: Μάρνη Χατζηεμμανουήλ

Σκηνοθεσία: Σήφης Νανάκης & Δημήτρης Καραθανάσης

Παραγωγός: Θέμης Μαυροπεραστής

Γραμματεία Παραγωγής: Δήμητρα Στεφανίδου

 Υπεύθυνος  της  οργάνωσης  Γεώργιος Μεταξάς

  HOME