Το ιπποφαές

 

Το ιπποφαές είναι από τα φυτά που συγκαταλέγεται στη Γη από τα αρχαιότερα φυτά όπως είναι η αλόη, η σπιρουλίνα, η γύρη τις κατηγορία των υπερτραφών  διαθέτοντας 30 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το  πορτοκάλι.

 Μια νέα καλλιέργεια που άρχισε να γίνεται γνωστή τα τελευταία  χρόνια ,πρόκειται για ένα καλό εισόδημα.

Φυτό που προσαρμόζεται και μπορεί να αναπτυχθεί σε όλα τα εδάφη ακόμη και σε οριακά όπως είναι τα χαλικώδη που είναι φτωχά σε θρεπτικές ουσίες, σε αντίθεση με τα περισσότερα  καλλιεργούμενα φυτά.

 Το ιπποφαές είναι ένα από τα ελάχιστα είδη φυτών του οποίου χρησιμοποιούνται όλα τα μέρη, όπως είναι: τα  φύλλα, οι καρποί, οι βλαστοί, ο φλοιός, οι σπόροι, καθώς και το ριζικό του σύστημα.

 

 

Υποστηρίζουν ότι περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τη φράουλα, το ακτινίδιο, την ντομάτα, το πορτοκάλι, το καρότο .

 Κινέζοι και Ρώσοι επιστήμονες το τοποθετούν στην πρώτη δεκάδα των πιο ισχυρών θεραπευτικών φυτών στον κόσμο.

               

                                                                   Ακτινίδιο 

 

 

Έρευνες έχουν δείξει ότι η συστηματική κατανάλωση ακτινιδίων σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, προστατεύει ιδιαίτερα τα παιδιά από την εμφάνιση ασθματικών κρίσεων. Ακόμη η έρευνα έδειξε ότι ο βραδινός βήχας μειώθηκε κατά 27%, η δύσπνοια κατά 32%, η καταρροή κατά 28%, ενώ ο έντονος συριγμός στην αναπνοή, κατά 41% και ο χρόνιος βήχας κατά 25%. Αυτό συμβαίνει λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του φρούτου σε βιταμίνη C, τόσο, που καλύπτει την συνιστώμενη αναγκαία ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός.

Αν συνεχίζετε να ξινίζετε στην όψη του ακτινιδίου, διαβάστε για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας και σίγουρα θα σπεύσετε να προμηθευτείτε μια σακούλα ακτινίδια, από το πλησιέστερο μανάβικο.

Εξωτικό, θρεπτικό και ιδιαίτερα ωφέλιμο για τον οργανισμό, το ακτινίδιο είναι το κατεξοχήν φρούτο του χειμώνα. Είναι πολύ ζουμερό και έχει μια χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση, που ίσως και να αποθαρρύνει πολλούς να το προτιμούν. Οι ευεργετικές του όμως ιδιότητες, σίγουρα θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε.

Το ακτινίδιο δεν είναι μόνο ευεργετικό για την υγεία, αλλά έχει και ιδιαίτερα χαμηλή θερμιδική αξία, για όσους προσέχουν ιδιαίτερα τη διατροφή τους.

και του αναπνευστικού

Έρευνες έχουν δείξει ότι η συστηματική κατανάλωση ακτινιδίων σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, προστατεύει ιδιαίτερα τα παιδιά από την εμφάνιση ασθματικών κρίσεων.

 

Η καθημερινή κατανάλωση ακτινιδίων, Το ακτινίδιο είναι περισσότερο αποτελεσματικό σε σύγκριση με την ασπιρίνη, που καταναλώνουμε προληπτικά για την προστασία της καρδιάς.

 Μελέτη που διενεργήθηκε σε Πανεπιστήμιο, έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση 2 με 3 ακτινιδίων την ημέρα, μειώνει σημαντικά τη συγκέντρωση των αιμοπεταλίων και το ενδεχόμενο δημιουργίας θρομβώσεων στο αίμα, Με τον τρόπο αυτό ο οργανισμός προστατεύεται από την δημιουργία πλακών στα τοιχώματα των αρτηριών και συνεπώς και από τις καρδιακές παθήσεις.

 

  HOME