Για την Ευρώπη και την Ελλάδα

 

 Για την Ευρώπη και την Ελλάδα βρέθηκε ένας καλός συμβιβασμός, είπε ο Σοσιαλιστής πρόεδρος, στο περιθώριο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αγροτική Έκθεση, στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε σήμερα «καλό συμβιβασμό» τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες για την επέκταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας για τέσσερις μήνες, αποφεύγοντας τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

Στο θέμα της Ελλάδας, αναζητήσαμε μια καλή λύση. Η καλή λύση ήταν να παρατείνουμε τη χρηματοδότηση επιτρέποντας στην Ελλάδα να διασφαλίσει τη μετάβαση και να μπορέσει να τιμήσει τις δεσμεύσεις της. Η καλή λύση ήταν επίσης να της δώσουμε χρόνο ώστε να αναλάβει τις μεταρρυθμίσεις της και να γίνει επίσης σεβαστή η επιλογή των Ελλήνων ψηφοφόρων», πρόσθεσε.

20 Φεβρουαρίου 2015

Συμφώνησε με το Γιάννη Βαρουφάκη ότι πρέπει να λύσουμε το χρέος κι είναι καθήκον να ψάξουμε για κοινές λύσεις. Αλλά η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους τρεις θεσμούς που εμπλέκονται στο πρόγραμμα.

 

Γαρουφακι

Έπεσαν οι μάσκες - Οι δανειστές ομολογούν εθνικό εκβιασμό!!!

 

Ξεκάθαρη ομολογία από τους δανειστές, ότι χρησιμοποιούν την τεχνητή κρίση ρευστότητας για να εκβιάσουν ωμά την χώρα μας και να μας βάλουν πάλι στο μνημόνιο, έκανε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο «Reuters».

Κάνουν τα αδύνατα δυνατά, για να στραγγαλίσουν την ελληνική Οικονομία και να μας αναγκάσουν σε υποταγή, να αποδεχτούμε ένα ακόμα μνημόνιο. Οι ευρωπαίοι «εταίροι» μας, πετούν τον μανδύα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και με ένα μείγμα «κακίας» και εκδικητικότητας λειτουργούν εκβιαστικά, αγνοώντας το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών που εκφράζει την θέληση του ελληνικού λαού.

«Η κρίση ρευστότητας χρησιμοποιείται για να πιέσει τους Έλληνες να αρχίσουν πολύ γρήγορα συζητήσεις για την αξιολόγηση και να την ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα , χωρίς καν να περιμένουν το τέλος Απριλίου» δήλωσε στο «Reuters» αξιωματούχος της ευρωζώνης που επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Το χρηματοδοτικό κενό συνεχίζει να δημιουργεί πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο, αφού με τις κάνουλες της ευρωπαϊκής ρευστότητας, κλειστές και την διέξοδο της έκδοσης εντόκων γραμματειών, (προς το παρόν) σφραγισμένη, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι επιλογές της κυβέρνησης έχουν σκόπιμα μειωθεί από τους δανειστές.    

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, «Sächsische Zeitung»,

                             27   Ιουνίου  2015

                                 Ελληνικό   Άγχος

 "Αυτό είναι το πιο τρελό που μπορεί να φανταστεί κανείς! ισοδυναμεί με την καταδίκη σε θάνατο της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας, η οποία περιλαμβάνει περισσότερες από 15.000 επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους.

Στην πραγματικότητα, η ελληνική πλευρά ανησυχεί. Ωστόσο, ο χρόνος είναι ακόμη στο στάδιο των διαπραγματεύσεων. Αλλά είναι σαφές ότι, αν δεν υπάρξει συμφωνία εντός των προσεχών ωρών  αναμένεται ταραγμένη πολιτική περίοδο.

                Αλλαγή σελίδας  , και πάμε από την αρχή !!!!

      Υπηρεσιακή   κυβέρνηση, 2015

 Διάλυσης  της  βουλής, παράταση του πρωθυπουργού Α. Τσιπρα,  και τεμαχισμός  της αριστεράς  και  εκλογές  εξπρές  με υπερεσιακή κυβέρνηση  την πρόεδρο του Άρειου Πάγου Βασιλάκη Θάνου πρωθυπουργός μέχρι τις εκλογές 20 Σεπτέμβρη 2015. Οι κόντρες και η ανισότητες  θα δημιουργήσουν μεγάλες αλλαγές εις βάρος της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού  .

G  M

 

 

 

HOME