Solarenergie                                                                

                                             

                            Ηλιακή  ενέργεια  

 

 

Η Ελλάδα είναι χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια και προσφέρεται για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας. Για την Ελλάδα οι επιφάνειες που έχουν Νότιο προσανατολισμό δέχονται περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία σε σχέση με τους άλλους προσανατολισμούς. Κατά  το καλοκαίρι ο ήλιος είναι ψηλά σε σχέση με τον ορίζοντα, ενώ το χειμώνα είναι χαμηλά.

Να εκμεταλλευτούμε όσο γίνεται πιο αποδοτικά την ηλιακή ενέργεια, πρέπει να λάβουμε υπόψη πως μεταβάλλεται η θέση του ήλιου στη διάρκεια της ημέρας, του μήνα και τού έτους .  

 Συμπιεσμένοι ακτινοβολία  

le centrale  them  cnrs edf  .

  Ένας υπολογιστή για 200 κινητά επίπεδη καθρέφτες, ή ηλιοστάτες, εκτρέπεται προς την κορυφή ενός συγκεκριμένου πύργου 101 μέτρα που ξεχωρίζει από το γαλάζιο του ουρανού ... καθαρό Θέμις είναι αναπόφευκτη στην στροφή του δρόμου, μερικές μίλια μακριά, σε Font-Romeu και διάσημος φούρνος Odeillo ηλιακή. Στην δεκαετία του εβδομήντα, μετά την πετρελαϊκή κρίση, θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τον ήλιο για την παραγωγή ενέργειας. CNRS Θέμης σχέδια, κατασκευάζει την ΕΤΑ: τα κάτοπτρα συγκεντρώνουν το φως του ήλιου σε έναν πύργο ψύξης που κυκλοφορούν (τετηγμένα άλατα). Θερμαίνεται από τις ακτίνες, που μεταφέρει την ενέργεια του σε ένα κύκλωμα νερού. Ο ατμός κινεί στη συνέχεια μια τουρμπίνα που παράγεται, όπως σε ένα εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας.

Αντλία θερμότητας..
Θέρμανση και κλιματισμός για το σπίτι
Μια αντλία θερμότητας για να συλλάβει και να χρησιμοποιήσει την ενέργεια του αέρα, του νερού ή του εδάφους για τη θέρμανση και ζεστό νερό. 

Ηλιακό χωριό .

Ανεξάρτητος οικισμός             

Ηλιακό χωριό .

 Ένα από αυτά τα χωριά βρίσκετε  στην  Pyrénées-Orientales στο Languedoc-Roussillon, έχει πληθυσμό 5800 κατοίκους  και με μια ηλιοφάνεια 34% εν σύγκριση με την Ελλάδα  που έχουμε πάνω τα 80 % , όμως   η Ελλάδα δεν είχε δείξει μέχρι σήμερα  το ενδιαφέρων  στις  ανανεώσιμε  πήγες ενέργεια . ...

   Ηλιακοί  Ενέργεια

Με απλά λόγια η λειτουργίας ενός Φωτοβολταϊκού συστήματος, στηρίζεται στο φωτοβολταϊκό φαινόμενο κατά το οποίο δύο υλικά  n p n  προσμίξεων διαφορετικής πολικότητας ιόντων, όταν βρεθούν σε επαφή και εκτεθούν εν συνεχεία σε ηλιακή ακτινοβολία παράγουν  χαμηλό ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτές οι επαφές σχηματίζουν τα φωτοβολταϊκά στοιχεία τα οποία συνδέονται σε πλαίσια πάνελ . Για να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια, διάφορα στοιχεία πρέπει να προστεθούν στο σύστημα. Φωτοβολταϊκών συστημάτων που χρησιμοποιούνται για αυτόνομες εφαρμογές  ονομάζεται επίσης εφαρμογές εκτός δικτύου επίσης μπορεί  να περιλαμβάνει ένα σύστημα ελέγχου, ένα σύστημα αποθήκευσης  για παράδειγμα μπαταρία, , για διασυνδεδεμένα εφαρμογές χρειάζονται ένα μετατροπέα για τη μετατροπή συνεχές ρεύμα   που παράγεται από φωτοβολταϊκές μονάδες σε εναλλασσόμενο ρεύμα .. 

Φωτοβολταϊκά  πάνελ Ηλιακό κότερο  

 

                                       Η χαμένη ενέργεια

                              ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Έχει γίνει μεγάλη κριτική για την ενέργεια που καταναλώνουν τα αυτοκίνητα, το κόστος που δημιουργείται για τους οδηγούς και το περιβάλλον, καθώς και η ρύπανση που προκαλεί. Αντιμετωπίζουμε όλα τα αρνητικά που συνδέονται με τη λειτουργία του αυτοκινήτου ως περιβαλλοντικά επιβαρυντικά.

Ήρθε η στιγμή να δώσουμε δικαιοσύνη στο αυτοκίνητο με το σύστημά μου. Έχει διαπιστωθεί ότι μικροί εφευρέτες μπορούν να καταφέρουν μεγάλα πράγματα. Με αυτό το σύστημά, το αυτοκίνητο επιστρέφει σημαντικά οφέλη στον τομέα της ενέργειας.

Οι τροχοί του αυτοκινήτου, που κινούνται, ασκούν πίεση προς τα κάτω, δημιουργώντας μια " δύναμης ισορροπίας ". Αυτή η κίνηση προκαλεί περιστροφή στον άξονα, που με τη σειρά του κινεί τη γεννήτρια, παράγοντας ηλεκτρικό ρεύμα. Εδώ η γεννήτρια  συνδέεται με τον κεντρικό άξονα, με αυτόν τον τρόπο, αξιοποιώ τη χαμένη ενέργεια του δρόμου.

Αυτή η εφεύρεση αξίζει να εξεταστεί εκτενώς, καθώς αντιμετωπίζουμε τον σοβαρό προβληματισμό για τη χαμένη ενέργεια, που γίνεται όλο και πιο σημαντικό θέμα.

Η ιδέα και ο σχεδιασμός αυτού του προγράμματος είχαν παραμείνει ανεκμετάλλευτοι για αρκετά χρόνια, από το 1982. Σήμερα, με την ευκαιρία της κρίσης, επιδιώκω να αναδείξω την προτεινόμενη πρωτοβουλία με σοβαρότερο τρόπο. ή "εμπόδια από τα καμαράκια" θα χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για τη διαχείριση της κυκλοφορίας αλλά και για την αποκατάσταση της χαμένης ενέργειας των οδοστρωμάτων.

Εκφράζω την άποψή μου πως η κίνηση των οχημάτων δεν θα σταματήσει ποτέ, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν τα συνηθισμένα καύσιμα. Πιστεύω ότι θα αναζητηθούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας, ιδίως με την τρέχουσα τάση αναβάθμισης προς ηλεκτρικά οχήματα. Η πρότασή μου περιλαμβάνει την τοποθέτηση σε διάφορα σημεία "διοδίων" εισόδου και εξόδου πόλεων, καθώς και σε σημεία αυτοκινητοδρόμου, τα οποία θα λειτουργούν  ταυτόχρονα με τις ανάγκες για τη χρήση των λεγόμενων σαμαριών. Το σύστημά μου σχεδιάστηκε να παράγει ενέργεια δωρεάν σε αυτά τα σημεία.

Φυσικά, όλα εξαρτώνται από τη ροή των οχημάτων που θα εισέλθουν στο σύστημα. Μετά από υπολογισμό, η συχνότητα πρέπει να είναι τουλάχιστον 45 δευτερόλεπτα, προκειμένου το σύστημα να αποδίδει και να διατηρεί την κίνησή του. Η ταχύτητα των οχημάτων δεν έχει καμία σημασία.

Το σύστημα αποτελείται από ένα σύστημα αμορτισέρ υδραυλικού, το οποίο διασφαλίζει απορρόφηση κραδασμών προς τα οχήματα, καθώς και μείωση του μηχανικού θορύβου που μπορεί να προκύψει. Ένας από τους βασικούς μοχλούς είναι το μέγεθος και το βάρος της τροχαλίας, ο οποίος διατηρεί την ισορροπία του συστήματος.

Το σύστημα είναι τοποθετημένο παράλληλα σε όλο το πλάτος του δρόμου, και τα οχήματα που διέρχονται ασκούν την ώθηση προς τα κάτω στο μηχανισμό, ο οποίος παράγει ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν έχει σημασία από ποια είσοδο ή έξοδο περνούν τα οχήματα, καθώς ένα υδραυλικό σύστημα τα επαναφέρει στη θέση τους, έτσι ώστε να υποστούν ξανά την κάμψη προς τα κάτω. Εφεύρεση του Γ.Μ. Μ.  από τα 1982 … όλα τα σχέδια και πρωτότυπα για όποια δίπατε πληροφορίες  στους ενδιαφερομένους,  η εταιρίες το σύστημα είναι για εγκατάσταση.. 

 Αρχική