Solarenergie                                                                

                                             

                            Ηλιακή  ενέργεια  

 

 

Η Ελλάδα είναι χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια και προσφέρεται για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας. Για την Ελλάδα οι επιφάνειες που έχουν Νότιο προσανατολισμό δέχονται περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία σε σχέση με τους άλλους προσανατολισμούς. Κατά  το καλοκαίρι ο ήλιος είναι ψηλά σε σχέση με τον ορίζοντα, ενώ το χειμώνα είναι χαμηλά.

Να εκμεταλλευτούμε όσο γίνεται πιο αποδοτικά την ηλιακή ενέργεια, πρέπει να λάβουμε υπόψη πως μεταβάλλεται η θέση του ήλιου στη διάρκεια της ημέρας, του μήνα και τού έτους .  

 Συμπιεσμένοι ακτινοβολία  

le centrale  them  cnrs edf  .

  Ένας υπολογιστή για 200 κινητά επίπεδη καθρέφτες, ή ηλιοστάτες, εκτρέπεται προς την κορυφή ενός συγκεκριμένου πύργου 101 μέτρα που ξεχωρίζει από το γαλάζιο του ουρανού ... καθαρό Θέμις είναι αναπόφευκτη στην στροφή του δρόμου, μερικές μίλια μακριά, σε Font-Romeu και διάσημος φούρνος Odeillo ηλιακή. Στην δεκαετία του εβδομήντα, μετά την πετρελαϊκή κρίση, θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τον ήλιο για την παραγωγή ενέργειας. CNRS Θέμης σχέδια, κατασκευάζει την ΕΤΑ: τα κάτοπτρα συγκεντρώνουν το φως του ήλιου σε έναν πύργο ψύξης που κυκλοφορούν (τετηγμένα άλατα). Θερμαίνεται από τις ακτίνες, που μεταφέρει την ενέργεια του σε ένα κύκλωμα νερού. Ο ατμός κινεί στη συνέχεια μια τουρμπίνα που παράγεται, όπως σε ένα εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας.

Αντλία θερμότητας..
Θέρμανση και κλιματισμός για το σπίτι
Μια αντλία θερμότητας για να συλλάβει και να χρησιμοποιήσει την ενέργεια του αέρα, του νερού ή του εδάφους για τη θέρμανση και ζεστό νερό. 

Ηλιακό χωριό .

Ανεξάρτητος οικισμός             

Ηλιακό χωριό .

 Ένα από αυτά τα χωριά βρίσκετε  στην  Pyrénées-Orientales στο Languedoc-Roussillon, έχει πληθυσμό 5800 κατοίκους  και με μια ηλιοφάνεια 34% εν σύγκριση με την Ελλάδα  που έχουμε πάνω τα 80 % , όμως   η Ελλάδα δεν είχε δείξει μέχρι σήμερα  το ενδιαφέρων  στις  ανανεώσιμε  πήγες ενέργεια . ...

   Ηλιακοί  Ενέργεια

Με απλά λόγια η λειτουργίας ενός Φωτοβολταϊκού συστήματος, στηρίζεται στο φωτοβολταϊκό φαινόμενο κατά το οποίο δύο υλικά  n p n  προσμίξεων διαφορετικής πολικότητας ιόντων, όταν βρεθούν σε επαφή και εκτεθούν εν συνεχεία σε ηλιακή ακτινοβολία παράγουν  χαμηλό ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτές οι επαφές σχηματίζουν τα φωτοβολταϊκά στοιχεία τα οποία συνδέονται σε πλαίσια πάνελ . Για να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια, διάφορα στοιχεία πρέπει να προστεθούν στο σύστημα. Φωτοβολταϊκών συστημάτων που χρησιμοποιούνται για αυτόνομες εφαρμογές  ονομάζεται επίσης εφαρμογές εκτός δικτύου επίσης μπορεί  να περιλαμβάνει ένα σύστημα ελέγχου, ένα σύστημα αποθήκευσης  για παράδειγμα μπαταρία, , για διασυνδεδεμένα εφαρμογές χρειάζονται ένα μετατροπέα για τη μετατροπή συνεχές ρεύμα   που παράγεται από φωτοβολταϊκές μονάδες σε εναλλασσόμενο ρεύμα .. 

Φωτοβολταϊκά  πάνελ Ηλιακό κότερο  

 

 ..........................................................................................................

                                       Ανανεώσιμη πηγή ενέργειας από το νερό               

                

 

   

Το κινούμενο νερό χρησιμοποιείται ως πηγή ενέργειας εδώ και χιλιάδες χρόνια . Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για να γυρίσει υδροτροχούς, για να αλέσει σπόρους.

Η ενέργεια του νερού είναι μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που συμβάλλει σημαντικά στην πρόοδο της τοπικής οικονομίας πολλών περιοχών, με τρόπο απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον.

είναι εγχώρια πηγή ενέργειας και συνεισφέρει στην ενίσχυση της ενεργειακής ανεξαρτητοποίησης,

όπως γνωρίζομαι από αιώνες τα όμβρια νερά καταλήγουν στη θάλασσα το χρυσό που πέφτει από τον ουρανό πολλές φορές καταλήγει ανεκμετάλλευτο

θα σας αναφέρω ένα απλό παράδειγμα, θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε τα όμβρια νερά από τους ποταμούς να τα οδηγηθούν σε μία φυσική ρεζέρβα, θα μας δώσει την δυνατότητα να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια που μας άρχετε από τον ουρανό, είναι πρακτικά ανεξάντλητη πηγή ενέργειας και μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της εξάρτησης από συμβατικούς ενεργειακούς πόρους.

  Μπορεί να αποτελέσει πυρήνα για την αναζωογόνηση οικονομικά και κοινωνικά υποβαθμιζόμενων περιοχών καθώς και να συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ενδιαφέρον μου να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την υδροηλεκτρική ενέργεια.

Γ  Μεταξάς…   ηλεκτρονικός .

 Αρχική