Κυριακή  6 Ιουλίου 2014 

                     Η αναμνήσεις μιας Ζωής

           Από την έκθεση Παλαιών αντικειμένων

 

Μερικές φωτογραφίες από την καταπληκτική έκθεση παλαιών αντικειμένων που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στην πλατεία του Πόρου

 Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκθέτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους με τα καταπληκτικά αντικείμενα που μας ταξίδεψαν χρόνια πίσω σε άλλο αιώνα, εκεί που κάποτε οι παππούδες κατασκεύαζαν και δούλευαν με πρωτογενείς εργαλεία.

 Μεγάλος ο ενθουσιασμός του κόσμου  μπροστά στο εκθετήριο του κ. Μακρή με τα διάφορα ηλεκτρονικά μηχανήματα, ράδια, ασύρματος , όλα τα μέσα επικοινωνίας , που άφησε άφωνους  μικρούς και μεγάλους.

Η πλατεία του Πόρου για μια βραδιά έγινε το κέντρο πολιτισμού , ήταν η πρώτη έκθεση που έγινε χθες  βράδυ 6 Ιουλίου στο νησί μας, με την βοήθεια  φίλων και συναδέλφων τους ευχαριστούμε, χωρίς να τους ονομάσω, ‘’αυτοί ξέρουν !

Ένα μεγάλο  ευχαριστώ σε κάθε ένα ξεχωριστά που συμμετείχαν στην μεγάλη εκδήλωση, καθώς και σε μερικούς από την νεολαία μας,  αυτή η εντυπωσιακή βραδιά ανήκει σε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους  που με την αγάπη τους  στην μνήμη των παππούδων και των γονέων,  εντυπωσίασαν Έλληνες και Ξένους επισκέπτες με όλα αυτά τα παλιά αντικείμενα.

 Αργότερα θα ανακοινώσουμε τα ονόματα των εκθετών .

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον φίλο μας αξιότιμο δάσκαλο Σωκράτη Μπένο με τα μικρά παιδιά του Πόρου  που μας χάρισαν με το ταλέντο τους παίζοντας Κεφαλλονίτικες καντάδες.

 Είναι πολλοί αυτοί  που εκδήλωσαν την επιθυμία  να αφιερώσουν εν μέρος  των παλαιών αντικειμένων  στο λαογραφικό μουσείο του Πόρου όταν ασφαλώς αποκτήσουμε κάποια στέγαση για όλα αυτά τα αντικείμενα, ίσως να υλοποιηθεί το όνειρο  κάποια μέρα.

 Εμείς θα συνεχίσουμε με υπομονή και επιμονή σε μια κοινοί επιθυμία.

 Κάτω από την αιγίδα του Σ.Ε.Δ.&.Δ  ‘’ οι Προννοι ‘

  Επ/πρόεδρος Γεώργιος Μεταξάς    & πρόεδρου Μ.Βαβάση  

Στην Σελίδα http://porostoday.tumblr.com/ θα  βρείτε περεταίρω πληροφορίες  που αφορά την περιοχή μας

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τα μέσα ενημέρωση για την βοήθιά  τους.

                      

 

 

.........................................................................................

                           Κάλεσμα Συμμετοχής

 

                                        ‘’Ο Πόρος πρωτοπόρος’’ 

Το  Σ.Ε.Δ.&.Δ  ‘’οι προννοι’’  διοργανώνει ομαδική έκθεση με θέμα παλιά αντικείμενα . όλοι  οι Κεφαλλονίτες έχουν το βλέμμα τους στον Πόρο ,

Βρείτε ό,τι θέλετε στην μεγάλη ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. 

Την  Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 στην Πλατεία του Πόρου, ανταλλάσσετε, αγοράσετε ,πουλήσετε , δωρίσετε , θα βρείτε  , από συλλεκτικά γραμματόσημα, βιβλία, πίνακες, χειροποίητα, έργα τέχνης,  κεντήματα έως και αργαλειό  κλπ.

 Καλούμε όσους/ες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, να αποστείλουν στο email στην ηλεκτρονική διεύθυνση georstudio@otenet.gr   για να εγγραφτούν, έως στις 20 Ιουνίου.  

 Για περεταίρω πληροφορίες  στο τηλέφωνο του οργανωτή Γεώργιος Μεταξάς 6977660872.

 Κάντε μια βόλτα στο σπίτι σας...σίγουρα θα έχετε αντικείμενα που δε σας είναι χρήσιμα....ίσως είναι απαραίτητα όμως σε κάποιον άλλον, η για το αναμενόμενο λαογραφικό μας μουσείο του Πόρου . Ευχαριστούμε πολύ όσους και όσες ανταποκριθούν στο κάλεσμα συμμετοχής.                        

 

                Επ/ πρόεδρος Γεώργιος Μεταξάς

 

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. 

 

 

                          ‘’Ο Πόρος πρωτοπόρος’’ 

 

                            Το  Σ.Ε.Δ.&.Δ  ‘’οι προννοι’’ διοργάνωσε ομαδική έκθεση με θέμα παλιά αντικείμενα . όλοι  οι Κεφαλλονίτες έχουν το βλέμμα τους στον Πόρο ,

Σας καλούμε την  Κυριακή το απόγευμα 6 Ιουλίου 2014 στην Πλατεία του Πόρου.

ώρα ενάρξεις 17:00 .

Θα Βρείτε ότι θέλετε, συλλεκτικά γραμματόσημα, βιβλία, πίνακες, χειροποίητα, έργα τέχνης, κεντήματα, εργαλεία περασμένου αιώνα, τα πρώτα μέσα επικοινωνίας ασύρματος Morse, ράδια, κλπ, δείτε,  θαυμάστε, αγοράστε,

    Ελάτε όλοι στον Πόρο να θυμηθούμε τα παλιά.

  

Χορηγός επικοινωνίας ΣΕΔ&Δ ‘’Οι προννοι ‘’

     Επ/πρόεδρος Γεώργιος Μεταξάς ....

 

                                 11    ΙΟΥΛΙΟΥ  2015      

                              Το   ΠΑΖΑΡΙ 

Το πρώτο  Παζάρι  που έγινε στην πλατεία του Πόρου 

    Κάτω από την αιγίδα του Σ.Ε.Δ.&.Δ  ‘’ οι Προννοι ‘

Μερικές φωτογραφίες από την καταπληκτική εκδήλωση  που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στην πλατεία του Πόρου

 Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους παραγωγούς  που μας τίμησαν με την παρουσία τους με τα καταπληκτικά τοπικά προϊόντα. Κρασιά  λάδι  μέλι όσπρια  αρωματικά φυτά κλπ

Τους ταλαντούχους  μικρούς και μεγάλους με τα έργα τέχνης 

 Ήταν μεγάλος ο ενθουσιασμός του κόσμου  στα έργα τέχνης και ζωγραφική από τα μικρά παιδιά .

Άλλη μια φορά η πλατεία του Πόρου έγινε το κέντρο πολιτισμού , ήταν το πρώτο παζάρι που έγινε χθες  βράδυ 11 Ιουλίου στο Πόρο, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ με την κλήρωση  με αρκετά  δώρα από τους επιχειρηματίες της Κεφαλονιάς,  που τους ευχαριστούμε όλους ένα ένα ξεχωριστά .

Ένα μεγάλο  ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν στο μεγάλο παζάρι.  

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε το Δήμο που μας παραχώρησε την πλατεία, τον πρόεδρο κ. Γιάννη Πετράτο για την βοήθεια και την παρουσία του, και όλους αυτούς που βοήθησαν με τον τρόπο τους, τους φίλους ένα ένα ξεχωριστά χωρείς να αναφέρω τα ονόματα τους αυτοί ξέρουν.

 Την  ομάδα με τα αποκατάσταση  κλασσικών αυτοκινήτων  Restored Cars Fun Club Kefalonia Greece που μας τίμησαν με την παρουσία τους.  Εμείς ευχόμαστε να είμαστε όλοι καλά να βρισκόμαστε και να κάνουμε διάφορες εκδηλώσεις .

  Επ/ πρόεδρος Γεώργιος Μεταξάς    & πρόεδρου Μ.Βαβάση 

Περισσότερα στην σελίδα  .       http://porostoday.tumblr.com/