Ενεργειακά φυτά .  

  Ο  πράσινος  χρυσός 

   Άλλοι σκοτώνονται για το μαύρο χρυσό , ενώ η τεχνολογία  κάνει ένα βήμα παραπάνω για το πράσινο χρυσό

          Τέσσερις εταιρείες πράσινη βιοτεχνολογία στις πύλες της εκβιομηχάνισης

Νέοι τρόποι για την παραγωγή καυσίμων ή χημικών ουσιών με τη χρήση φυτικών αποβλήτων είναι ελπιδοφόρα. Οι μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι από τις αρχές του εικοστού αιώνα, το πετρέλαιο είναι η βάση για την παραγωγή καυσίμων και χημικών προϊόντων, η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει υπέρ της οικολογικής βιοτεχνολογίας. Πράγματι πόρους υδρογονανθράκων είναι περιορισμένοι και η αύξηση των τιμών του πετρελαίου σε δέκα χρόνια καθιστά πολύ ακριβό. Δεν καταναλώνουν πολύτιμο μαύρο χρυσό (εξορύσσεται και παράγονται με ρυπογόνες  διεργασίες), τη βιολογική βιομηχανία συνδυάζει τη χρήση της γονιδιωματικής των φυτών στη μηχανική υλικών.

 Μειωμένη αποτύπωμα άνθρακα αποκρίνεται της στην περιβαλλοντική πρόκληση.

Η κύρια πρόκληση σε αυτόν τον τομέα είναι ακόμα στα σπάργανα εξαρτάται από την ικανότητά της να μετατρέπει τη βιομάζα (άχυρο σίτου, υπολείμματα ζαχαροκάλαμου από ζαχαροκάλαμο ...), το κόστος είναι πολύ χαμηλό. Αυτό θα επιτρέψει σε μεγάλη κλίμακα, να δημιουργήσει αύξηση της παραγωγικότητας σε σχέση με τα πετροχημικά, αποφεύγοντας παράλληλα τη χρήση των πόρων των τροφίμων.

Μια μελλοντική αγορά
Τέλος , οι χημικοί που αναπτύσσουν πολύπλοκα μόρια από ενδιάμεσα πετρελαίου ψάχνει για λύσεις που μειώνουν την εξάρτησή τους από το μαύρο χρυσό και να τους προσφέρουν μια εικόνα από «καθαριστής» .

Είκοσι εταιρείες που απαρτίζουν αυτή την αναδυόμενη τμήμα της παγκόσμιας βιο – βιομηχανία      ( περιλαμβάνει τέσσερα γαλλικά εισηγμένες εταιρείες ) έχουν αναπτύξει συνεργασίες με τη βιομηχανία . Αυτές οι πρωτοπόροι ανάπτυξη νέων τρόπων παραγωγής με βάση τη γενετική τροποποίηση των βακτηρίων . Ρεάλ βιολογικών εργοστασίων , μετατρέπουν ( υδρόλυση και ζύμωση των σακχάρων που προέρχονται από βιομάζα ) των εγκαταστάσεων των πρώτων υλών χημικών . «Η μεγαλύτερη πρόκληση έγκειται στην γενετική σταθερότητα αυτών των μικροοργανισμών . Μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματική στο εργαστήριο αλλά δεν παρέχουν επαρκείς επιδόσεις κλίμακα » , λέει ο Arnaud Γκερέν , αναλυτής της Portzamparc . Οι αγορές στόχοι είναι σημαντικοί . Για τη Γαλλική Deinove και Global βιοενέργειες , quidéveloppent ένα βιοαιθανόλης και άλλων ισοβουτένιο , φτάνουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια . Το επιχειρηματικό μοντέλο αυτών των νεαρών βλαστών που δεν έχουν ακόμη τη δημιουργία εισοδήματος είναι κοντά σε εκείνη της βιοτεχνολογίας . Ο κίνδυνος της αποτυχίας είναι υψηλό και η ανάγκη για μετρητά απαιτεί συχνές έρανοι . Κάθε ορόσημο επηρεάζει την πορεία της δράσης , διότι αυξάνει την πιθανότητα επιτυχίας . Από την « απόδειξη της έννοιας " επιβεβαιωθεί εργαστηριακά , τα επιλεγμένα βακτήρια είναι βελτιστοποιημένη ζύμωσης.

Στη συνέχεια, υπάρχει το πέρασμα στη βιομηχανική πιλοτική μεγαλύτερο όγκο, ένα βήμα συχνά διεξάγονται με τους εταίρους. Τελική δοκιμή, εργοστάσιο εκβιομηχάνιση προκαλεί, σε γενικές γραμμές, η μεταβίβαση άδειας ή βιομηχανικά δικαιώματα εκμετάλλευσης για τις μελλοντικές πωλήσεις. "Οι περισσότερες από αυτές τις πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες φθάνουν στο στάδιο της πιλοτικής μονάδας. Το άγνωστο είναι ανταγωνιστικότητά τους στην πετροχημική βιομηχανία. Θα πρέπει να αυξηθεί, όπως ορισμένες εταιρείες να επιβιώσουν στην εκβιομηχάνιση, η οποία αναμένεται μέσα σε δύο ή τρία χρόνια », λέει ο Louis Bazy, οικονομικός αναλυτής στο Invest Securities.
les echos

 

                                              Αγριαγκινάρα   

     

Η  αγριαγκινάρα  είναι ένα άλλο σημαντικό φυτό κατάλληλο για ενεργειακή αξιοποίηση το οποίο προσαρμόζεται θαυμάσια στις Ελληνικές συνθήκες .

 Είναι φυτό πολυετές  με υψηλές αποδόσεις της τάξεως των 2-5 τόνων το στρέμμα έχει χρόνο ζωής έως 15 χρόνια, δίνει παραγωγή μία φορά τον χρόνο δηλαδή περίπου 180 ευρώ) και δεν χρειάζεται νερό, λίπασμα, ούτε φυτοφάρμακα, όχι μόνο για αυτούς που διαθέτουν μερικά στρέμματα γης χωρίς να τα καλλιεργούν, αλλά και για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες. Το πλεονέκτημα της αγριαγκινάρας  έναντι των φωτοβολταϊκών και των ανεμογεννητριών είναι η σταθερότητα στην αποθήκευση ενέργειας. Παράγει περίπου 1300 κιλά  
ξηρής  βιομάζας ανά στρέμμα  το λεγόμενο  πέλερ .

                               

   Μηχάνημα επεξεργασία πελερ  

 

HOME