Poros Kefalonia

 

Στα βήματα του Οδυσσέα

Κυριακή  3 Απριλίου 2011

Με  πρωτοβουλία των συλλόγων  Ενοικιαζομένων δωματίων , σύλλογος  εμπόρων , πολιτιστικός σύλλογος, και τον  πρόεδρο  τοπικού  συμβουλίου  καθώς και κάτοικοι  τις περιοχής  ξεκινήσαμε  το καθαρισμό  του μονοπατιού προς στη σπουδαιότατη ακρόπολη στο λόφο Παχνί με τα επιβλητικά τείχη,  μια πεζοπορική διαδρομή στα ίχνη των προγόνων , στα βήματα του Οδυσσέα .

 Μια περιοχή  που αξίζει  να την επισκεφτείτε , 

HOME

 

     Γεώργιος  Μεταξάς

                      ................................................................

                             19   ΑΠΡΙΛΗ 

 

  Για  αξιοποίηση των Αρχαιολογικών Μνημείων απαιτούν οι Ποργιοτες

 

Ο πρόεδρος του τοπικού Δημοτικού συμβουλίου Πόρου κάλεσε σήμερα 19 Απρίλη στο κοινοτικό κατάστημα του Πόρου τον κ. Αντώνη Βασιλάκη προϊστάμενο Αρχαιοτήτων  και των  κ .Αντιδήμαρχο Σάββας Σαββαόγλου , για τα θέματα Αρχαιολογικούς χώρους  που αφορούν  την περιοχή μας .

Παρουσία στην συζήτηση ήταν  οι κ. αντιδήμαρχοι  κ. Νίκο Παπαδατος , κ. Σπύρος Σολομός .

  Καθώς και ο κ. Βασίλης  Καμπιτσης  σύμβουλος Ε,

Καλεσμένος επίσης τις συζήτησης  ο κ. Μάκη Μεταξάς που είναι γνώστης και πρωτοπόρος  στην ανακάλυψη του Μυκηναϊκού θολωτού τάφου στα Τζανατα .

  Αφού  ο κ. πρόεδρος  Ε. Κουστουμπαρδης και το συμβούλιο  κατάθεσε τις ερωτήσεις στον κ. Αντώνη Βασιλάκη λέγοντας ότι ο κόσμος θα ήθελε να μάθη  και να ακούσει από επίσημα χείλι την αληθινή ερμηνεία από τους αρχαιολόγους  για τις ανασκαφές που βρίσκονται στην περιοχή μας .

κ. Μάκης Μεταξάς έκανε μια γρήγορη ενημέρωση εξηγώντας το ιστορικό του Μυκηναϊκού  τάφου και ότι είναι σημαντικά τα ευρήματα  τα όποια  κρύβουν μέγας  ενδιαφέρων  για την περιοχή και αναμένουμε από τον κ. Κολώνα για περαιτέρω ενημέρωσης .

 Ο κ. Βασιλάκης απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις  και ότι είναι πρόθυμος να  μελετήσει τα θέματα  και αφού  πάρει όλα τα αιτήματα  γραφτός,  θα κάνη ότι περνάει από το χέρι του για να δόση λύσει  εκεί όπου υπάρχει επείγον .

  Ο πρόεδρος των ενοικιαζομένων δωματίων Γεώργιος Μεταξάς έκανε πρόσκληση για τον  επόμενο μήνα να οργανώσουμε  κάποιο επιστημονικό συνέδριο στον Πόρο , καλώντας τον κ. Κολώνα  και όλους τους αρχαιολόγους που έχουν σχέση με την περιοχή καθώς και την κυρία Γεωργία Στρατουλη για την Σπηλιά της Δράκαινας.

 για μια ολοκληρωμένη  απάντηση προς τον κόσμο που τόσο περιμένουν .

  Ο κ. Βασιλάκης δέχτηκε την πρόσκληση θετικά .  

    

  HOME

................................................................................................

                             29      ΑΠΡΙΛΙΟΥ   2011

     Για την ανάπτυξη στην μετά Καλλικράτη εποχή

  Μια σημαντική Ενημέρωση για τα πρόσφατα νομοσχέδια του ΥΠΕΚΑ που αφορούν την εκτός σχεδίου δόμηση  και τις περιοχές Natura 2000  έγινε στο Δημοτικό κατάστημα του Πόρου τις 29 Απρίλη .

  Εισηγητής  ο κ . Σταύρος Τραυλός , πολιτικός μηχανικός,

 Συμμετείχαν  στη συζήτηση

Νικόλαος Παπαδάτος, Αντιδήμαρχος Ελειού-Πρόννων

  Ευάγγελος Κεκκάτος, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Κεφαλονιάς

  Ελένη Παυλάτου, πολιτικός Μηχανικός , Μέλος ΤΕΕ

  Η παρουσία του κ. βουλευτή Σπύρου Μοσχοπουλου που με θετικά  λόγια υποσχέθηκε  ότι  θα  φροντίζει και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για  το καλύτερο προς στην Κεφαλονιά  .

  Επίσης ο πρώην Νομάρχης  κ. Λευκαδίτης που έκανε ένα γρήγορο χαιρετισμό  

  Καθώς και ο κ. Α. Ζαπαντης  πήρε μέρος στην συζήτηση  υποστηρίζοντας  αυτές τις πρωτοβουλίες .

   Ένα θερμό  καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Ε. Κουστουμπαρδη καταθέτοντας  το θέμα  επέκταση σχεδίου  Πόρου .βιολογικό καθαρισμό , για την γέφυρα του Πόρου  κ.λ.π.

 Καθώς και από τον κ. Β. Καμπιτση αναφέροντας τα προβλήματα τις περιοχής μας και για το δρόμο Πόρο Αργοστόλι

  Ερωτήσεις και προβληματισμούς υπήρχαν από διάφορους πολίτες .

Ο κ. Π. Σιμωτας  πρώην σύμβουλος του Δήμου Ελειου Προννων  ανεφερε  για καλυτέρευση υποδοχές στις ξενοδοχειακές μονάδες  και στα καταλύματα  που ασχολούνται με τον τουρισμό  .

  Ο κ. Μεταξάς Γεώργιος πρόεδρος ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων ,

  Ανάφερε και κατέθεσε γραφτός  τα  αιτήματα  για μια  καλύτερη  αξιοποίηση  τις περιοχής  και για μια ολοκληρωμένη διαφήμιση του νησιού μας  .

  Ο κ. Κεκκατος  απάντησε σε όλες  τις ερωτήσεις  και ότι θα είναι δίπλα μας  για την ανάπτυξη τις περιοχής .

Ο κ.Νικόλαος Παπαδάτος, Αντιδήμαρχος Ελειού-Πρόννων  απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις  που αφορούσαν  τους  προβληματισμούς  των κατοίκων  .

 

.......................................................HOME